Balığın Hikayesi
Okyanustan sofralarınıza balığın sağlık dolu hikayesi.
Dardanel ton balıkları sudan çıktıkları anda Dardanel'in gemilerinde bulunan -18 derecelik soğuk hava depolarına gönderilir ve anında dondurulur. Dardanel Ton'ları diğer tüm ton balıklarından ayıran “tazelik” farkı tam bu sırada sağlanır.
Dardanel Ton balıklarında civa riski bulunmaz.
Dardanel; Atlantik ve Hint Okyanusu'nun derinliklerinden, sağlık dolu sofralara uzanan, başrollerinde Yellowfin ve Skipjack türlerinin yer aldığı, civasız bir lezzet hikayesi sunar.
AĞIRLIKLARI 1,5-3 KG ARASINDA DEĞİŞİR
DERİN SULARDA YAŞARLAR
75 KM/S HIZA ULAŞABİLİRLER
BESİN DEĞERLERİ YÜKSEKTİR
Tertemiz denizlerde yakalandığı an, Dardanel'in gemilerinde dondurulan Ton Balıkları, önce Çanakkale Limanı'na oradan da Dardanel'in Çanakkale'deki fabrikasına ulaşıyor. Burada çalışan Çanakkaleli 1000 güçlü kadın balıkların deri ve kılçıklarını itinayla temizleyerek fileto haline getiriyor. Filetolar kutulanıp, buharda pişiriliyor.
TON BALIĞI
AZICIK DENİZ TUZU
YAĞ
Dardanel Ton kutularının içinde; ton balığı, yağ ve azıcık deniz tuzu dışında hiçbir ekstra malzeme ya da katkı maddesi bulunmuyor.
Dardanel'in Çanakkale'deki fabrikasında gerçekleşen kutulama işleminde kullanılan kutular içerisinde Bisfenol A maddesi (BPA) bulunmaz. Yani sağlıklı ambalajdır.